divendres, 29 de maig del 2009

La ràdio i l'ús de documents sonors a l'escola

La ràdio i l'ús de documents sonors a l'escola és el treball que hem realitzat nosaltres quatre: Lorena Gómez, Marina Morte, Sheila Barbudo i jo :P

Ens hem centrat en l'estudi de la ràdio i l’ús de documents sonors a l’escola mitjançant diversos apartats: possibilitat de tractament d'àudio a l'ordinador, diferencies entre àudio analògic i digital, editors d'àudio, aplicació de la ràdio a l'escola, biblioteca de sons, material didàctic, formats de sons, com es fa la ràdio a l'escola i llenguatge de la ràdio.

El que més m'ha sorprès és la forta utilització de la ràdio a l’escola. Potser perquè no era conscient de que aquesta eina fos tant important i es tingués tan en compte en aquest àmbit de l'educació. La ràdio i l'ús de documents sonors a les escoles avarca molts aspectes amb els que es poden arribar a treballa com la llengua escrita i parlada, l'elaboració de guions, aprendre a parlar en públic, perdre la por i ser més segur d'un mateix, entre d'altres.

El que més m'ha agradat de tot ha sigut la part pràctica, és a dir, la presentació del treball a la resta de companyes. Vam fer un vídeo on sortim fent ràdio i explicant les parts més importants del treball. Després d'explicar aquestes parts la presentadora de la ràdio connecta amb una escola que fan ús d'aquest recurs, però abans d'això posem uns anuncis molt divertits. Finalment, posem les tomes falses. Ens ho vam passar genial fent el vídeo.

Per concloure dir que ha sigut un treball molt dinàmic i divertit. Hem aprés molt sobre aquest recurs i sobre aspectes importants que desconeixíem.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada